Solresor AB inleder sammarbete med AMIRICAN EXPRESTSI

AMIRICAN EXPRESTSI går hem i alla butiker! Vi lovar

Solresor AB har nu glädjen att presentera vårt nya samarbete med det ryska kontokortet  AMIRICAN EXPRESTSI en ny aktör på den kontokorts expanderande markanden i öst. De erbjuder en mycket ränta på endast 36% över det ryska diskontot, så om man då köper en vecka på ”THE GOLDEN LAMA” med GRAB AS YOU GET  garanti för hela familjen kostar då 1 vecka med alla avgifter inklusive mulltoa på rummet 36245:00 tillkommer startavgift från Tiblisi med 700:00/per person, samt vid eventuella nöd, mellanlandningar i Islamabad 1st rabattkupong till den berömda glassbaren för endast 625:00

Om ni som sagt har lite dåliga finanser kan man så debitera sitt AMIRICAN EXPRESTSI kort och delbetala på 200 månader och då bli visserligen slutbeloppet lite högre totalt då 189.645:00 då får man som lök på laxen ett extra kort till sin fru eller annan person. Kortet gäller i två butiker i Sverige, Lasses Fisk & Bilmekaniska i Sveg samt Gittans Fotvård i skarpnäck.

Väl mött uppe i det blå

Grezgor Fraschentzizki

Genom kronofogden i Smolensk

6. Jul, 2015

Brännsle till lägg på sträckan Skavsta Novosibirsk från vecka 31

Då Solresor AB som sitt största säljargument att ALLTID ha LÅG-PRIS-GARANTI så har vi sett oss nödsakade att justera bränsle tillägget på vårt poppulära chartermål NOVOSIBIRSK uppåt med 30% Det kan låta mycket, men vi köper allt bränsle på den linjen i URGISISK valuta, och då det landet nu har en deflation på 40% i år och Bogdan vår ekonomichef, är ordblind, har vi tyvärr en DIFF på 36 % Netto på sträckan Vi hoppas ni kära resenärer har förståelse för den uppkomna situationen. Som plåster på såret får alla som förhands betalar sina biljetter på 30 dagar netto en het nyhet ur vårt ombord sortiment, vår fina slips i nylon, strykfri och med en get på den lilla bilden! Slipsen finns i en mycket begränsad upplaga, så vi får se vem av de 800 första som har tur!

Väl mött uppe i det blå!


Grezgor Fraschentzizki VD

Genom konkursförvaltaren

5. Jul, 2015

Nya bestämmelser gällande baggage på Solresors Thailand´s rutt

Solresors AB Nya direktflyg mellan Karlstad och Taipei har blivit en välldig succé, så vi har tyvärr tvingats att ändra begreppet CARY ON baggage till CARY OFF bagage. Vår ILLUSHIN 64 B är ju som bekant en combi maskin som går med boskap tre dagar i veckan på traden Kosmopolensk - Biaritz. Det köpcenter vi besöker den sista dagen i Taipe gör tyvärr att vi måste reducera startvikten 4 ton på grund av så kallade HOT AND HIGH förhållanden! Torsdagens avgång från Taipei blev som vanligt lyckad, men först sedan gänget provstartat hela 6 gg! Den lokala brandkåren bjöd på en magnifik uppvisning som avslutades med att bana 34 belades med skum på under 4 minuter Ett mycket uppskattad inslag tyckte våra passagerare! Så från och med den 7/7 2015 gäller alltså CARY OF på sträckan!
Vi vill också passa på att berätta att vi hare REA på biljetter till Novosibirsk vecka 41 RES TVÅ BETALA FÖR fem

Tja det var väll allt, väl mött uppe i det blå

Grezgor Fraschentzizki

Charter resor till den Albanska Solkusten hösten 2015

Som ni säkert redan känner till arrangerar Solresor AB Charterresor till den Albanska Solkusten!

Förra årets nya produkt, vårt 2 stjärniga lyxhotell "The Golden Lama" sålde slut direkt, vi fick ryssarna att sätta in den stora "TUPOLEV 120" den med de lite svagare motorerna, så nu kan vi klara Jönnåker - Tiblisi på endast 16 timmar flygtid, efftersom IATA inte räknar då motorerna är avstängda för då kom vi upp i 47 tim tur och retur! Vi slog ett flertal ryska rekord på sträckan Vladivostok - Moskva, då EU reglerna för luftfart förbjuder TUPOLEV 120 utan sk huschkit på motorerna Vår årliga slogantävling vanns som vanligt för tredje året på rad av Carita Stupplinova i Sveg som myntade "FLYG 3 BETALA FÖR 5" Carita får en påse rabattkuponger som tyvärr bara går att lösa in på Islamabads flygplats på vägen hem, men de har glassbaren öppen till 22:30 så dagar vi inte har motvind brukar vi hinna precis! Nytt för i år är att hotellet "The Golden Lama" satsar på ett helt nytt koncept NOT "INCLUSIVE ATT ALL" utan deras unika "GRAB AS YOU GET" service alltså försten till kvarn, vi hoppas och tror att den pågående magsjuka som man fick på hotellet kraftigt skall ha reducerat insjuknandet så vi vi alla kan ha lite kul på rulle så att säga! Första avresa den 6 Augusti då vår sponsor Svenska Träsprit AB bjuder på Öl korv och Rysk vodka i alla fall till de som sitter före rad 14. Väl mött uppe i det blå

 

Grezgor Fraschentzizki

 

Genom konkurs förvaltare

Premiär för vårt nya charterhotell CHANGRILA i Tiblisi

Nya fina toaletter efter renoveringen

Det är med stolthet vi nu presenterar vårt nya Charter Hotell CHANGRILA på beachen i Tiblisi, vi har lyckats få till det med två stjärnor nu när alla rummen har mulltoa! Vi smyger i gång höstterminen med avgångar på Torsdagar och returen på Onsdagar veckan efter! Efterfrågan har varit stor så vi sätter in vårt flaggskepp vår långdistansare ILUSHIN 65 B den med starkare motorer så då tar vi Västerås Vladivostok på fyra mellanlandningar vid medvind. Var noga med bakvikten! Alla i turistklass får ta med 6 kilo var och i Turbo klass är det hela 7,5 kilo per näsa

 

Jag vill också göra dig uppmärksam på att de sista 97 kilometrarna åker vi med Taxi Albania och de tar endast dollar´s som kontanta medel! Ja det var nog det hela, nej visst ja man måste koka vattnet innan man duschar, och vecka 36 är elen avstäng varannan timme.

 

 

 

Väl mött i höst

 

Grezgor Fraschentzizki

 

Från Häktet i Thirahna

Torsdagens avgång till Kosmopolensk blev lyckad!

Lettiska Mig 21 som bjöd på en kanon upppvisning

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Solresor AB ligger alltid i framkant på Charterresornas förgyllda marknad! Så vi var mycket glada att Torsdagens avgång till Kosmopolensk blev så lyckad! Vi var dock lite sena på grund av att gänget på inkommande flyg läste fel på kartan vid flygfyren i Smolensk  och förstestyrman hade glömt sin engelska parlör hemma, men en vänlig passagerare som jobbat som aupair i USA rätade snabbt ut de frågetecken som gällde internationellt vatten ,vi tackar det lettiska flygvapnet för en fin uppvisning med era MIG 21or Passagerarna applåderade när ni gjorde lossas anfall och sköt med lösa skott! Mycket uppskattat, så endast med endast 16 timmars försening kom då det glada Kosmopolensk gänget iväg Som alltid vid förseningar delar Solresor AB ut ett litet survival kit som vår sponsor BRUTUS IMPORT & SPRIT packat i för sesången gulbruna tygpåsar innehållande 1st Festis 1st Solbulle 1st Nubbeglas med gravyr 1st Revers om 100 dollar där sätter ni er signatur på raden bredvid erat kreditkorts numme och glöm inte cv koden!  Mycket uppskattat av de 14 som flög iväg! Om vi säljer så här bra på linjen Skavsta Novosibirsk, sätter vi in ytterligare en avgång så då blir det en avgång vart 6 vecka!

 

Väl mött uppe i det blå

 

Grezgor Fraschentzizki

 

VD CEO CC AKK SF TS