Teater på en minut

Här hittar du pjäser som framförs på en minut. Är dessa på riktigt, med riktiga skådespelare?

Vad tror du..? Mycket nöje :-)

Här hittar du Pjäser som jag skrivit som är på en minut! Är detta på riktig, med riktiga Skådespelare? Vad tror du...mycket nöje :-)

FLUGAN Ett pjäs på en minut

 

 Flugan flyger sådär retsamt runt nära mig där jag ligger i sängen. Det är extremt irriterande och efter ett tjugotal försök att vifta bort den ger jag upp och sätter mig upp och tänder lampan bredvid sängen. Snälla fluga det här är ju fan tortyr! Flugan sätter sig på mitt knä och säger  - Var jag för ivrig tycker du? - Nej fan det var ok men jag har ju sagt åt dig att inte flyga så jävla nära! Igår var skitbra, men just nu verkar du vara grymt ofokuserad! - Flugan säger - Ja fan du har rätt..jag har det lite jobbigt nu, du vet frugan har många flugbarn och jag skall säga som det är vi har inte legat på flera timmar, det är skitjobbigt! Flugan sätter sig på sängkanten och ser riktigt uppgiven ut! - Men lilla vän, vill du ha något? en sockerbit kanske piggar upp lite? - Nää du är snäll, men jag måste ta tag i det här själv! - Vi har så lite tid och varje gång vi ligger får jag 400 nya ungar att försörja.... - Är det så illa? - Har hon en annan tror du? - Vet inte, hon hinner ju inte stort mer än att föda en massa barn och så...? Vi sitter tysta där i sängen och tycker lite synd om oss själva. Flugan - Du har ingen rutten skinkbit eller nått? - Jo men fan vänta , jag har ju en halv skinkmacka sedan igår, kan det va nått? - Det skulle vara gott, då får jag ju nått annat att tänka på.. Flugan får en pytte liten bit av den halväckliga skinkmackan och han börjar lite halvlojt att äta på den. -Du slår väl inte ihjäl mig nu när jag äter? - Nej för fan, käka på du! - Jag tänder en cigg och vi sitter där i sängen och medans flugan mumsar på skinkbiten tänker jag på vad jag skall skriva för historia, fantasin tryter, så jag får väll satsa på nått kulturellt eller nåt om hundar kanske? Flugan - Tack det var precis vad jag behövde, nu känns det mycket bättre! - Ses vi i morgon? - Ja för fan! Men flyg inte så jävla lågt då är du bussig! - Nära lovar! - Ha re, flugan sticker iväg ut genom fönstret och jag hinner precis säga - Ha re...  Jag fimpar ciggen och läger mig ner och tittar i taket, fan mitt liv är så tråkigt och innehållslöst, efter någon minut av självömkan sover våran huvudrollsinnehavare och lugnet på gatan tar över bilden av kvällens lilla enaktare ur livets estrad och det är åter tyst och vad som just hänt får vi aldrig veta för TRE TVÅ ETT NOLL KLICK.....  

 

”Möte på ett abborgrund” en enakts pjäs för två skådespelare

Abborre 1

Scenen består av två ton granris som ligger huller om buller på scengolvet. Ridån går upptill ett svagt bakgrund brus som gestaltar hav. Abborre 1 gör entré scen vänster och sätter sig på en pall. Han ser lätt nervös ut och han har små turett´s liknande ljud för sig. Så gör Abborre 2 entré scen höger, också han med en pall som han sätter sig på, båda tittar rakt fram, Abbore 1 kör sitt turett´s mönster och Abbore 2 vrider sig sakta åt höger och säger – Hur vill du att vi löser det här? Abbore 2 ser påtagligt irriterad ut! – Nå säg nått då! – Hur vill du ha det? Abborre 1 – Du skulle inte ha flörtat med Åsa! – Du lovade! Abborre 2 – Lovade och lovade – Hon var ju full med rom, massor med rom och du hade ju uppenbarligen inte varit där med din mjölke! – Så jag tyckte det var min plikt att bli 250 barns pappa, du borde tacka mig! Abbore 1 – Suck du har rätt, jag borde tacka dig! Jag har redan 645 ungar, så jag blev liksom impotent helt enkelt, jag fixade inte att spruta på Åsa, fan jag fegade ut helt enkelt. Abbore ett brister ut i gråt och sitter på sin pall och gråter floder.Abborre 2 får dåligt samvete och tar sin pall och flyttar över till Abbore 1 Han sätter sig precis bredvid honom och båda tittar rakt fram. Abborre 2 – Du förlåt, det var jävligt dumt , jag blev förledd av Åsa, lite är ju hennes fel eller hur? Abborre 1 – Ja suck hon flörtar väldigt mycket, ifjol var det en gädda som simmade runt här, det var skitjobbigt!

 

Båda Abborarna tysnar och nu kommer det en metrev med stor sprattlande mask på kroken sakta sakta från scentaket. Abbore 1 titta där kommer det ju en mask! Abborre 2 – Ja den ser riktigt smarrig ut! Abborre 1 – Ja det var en riktig mums bit det där det riktig vattnas i gälarna! Abbore 2 blir plötsligt så intresserad av masken att han knappt kan släppa blicken – Masken Masken....åååå va gott Abborre 1 ställer sig upp och går fram till Abborre 2 som riktigt dräglar kring den åmande masken – Ååååå vad du är fin lilla mask, jag kan knappt hålla mig! Abborre 1 – Vad väntar du på? Hugg du jag är mätt! Abborre 2 – Va? Är det säkert? Abborre 1 – Tveklöst jättesäkert, ta den du! Abborre 2 Och du är inte arg för det där med Åsa och så? Abborre 1 –Nej fan sluta tjata om Åsa nu ta masken!  Abborre 2 – Ja jag tror fan jag hugger! Abborre 1 – Ja gör det du see you later alligator! Precis här inser Abborre 2  att han gått i fällan, han har huggit på metkroken och är fast, han  åker med fiske linan upp till scentaket och försvinner sprattlandes ur scenbilden. Abborre 1 – Du skulle inta ha sprutat på Åsa! – Hon är min! Hör du det! Abborre ett sätter sina händer för munnen och vrålar för allt vad  tygen håller! Precis då kommer det ner en ny metrev med än ännu fetare mask på! Den stannar bara någon meter framför Abborre 1 först är han tvekandes till masken, men han  trissar upp sig sakta men säkert.... – Å lilla masken, kom till pappa, Abborre ett blir så sugen att han inte kan hålla sig utan han hugger hårt på kroken! Exakt i hugget går vi till scen black och vi fejdar upp ljudet av Eurythmic´s ”There must be an Angel”

 

Slut

 

Båda Abborrarna kommer in till applåd tack från Scen vänster

 

 

 

Abborre 1    Gösta Fryksell

 

Abborre 2    Calle Gunnarsson

 

Dramaturg:  Åsa Winterfäll

 

Scenografi:  Kajta Wilkens

 

Ljus: Anders Grimmborg

 

Ljud: Kjell Västerman

 

Musik: Eurythmics ”There Must Be An Angel”

 

Text: Annie Lennox

 

Musik: Dave Stewart   Licens Warner Chappel Llc

 

Manus & Regi

 

Hans Crispin